یكدیگر را مسخره نكنید (اگر دین دارید)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
خانه » سفرنامه هند » باغ پنج حس دهلی نو

اطلاعیه سایت

نرم افزار آژانس گردشگری

   
دانلود از مایکتدانلود از بازار
                            دانلود از ایران اپسدانلود از پارس هاپ
 
 
باغ پنج حس دهلی نو

باغ پنج حس دهلی نو

باغ پنج حس دهلی نو

باغ پنج حس دهلی نو

باغ لودی دهلی نو یا به زبان اردو همان باغ لودهی یک پارک شهری در داخل شهر دهلی نو است. مساحت آن حدود ۳۶۰ هزار متر مربع می باشد که مجموعه آرامگاهی از آرامگاه محمد شاه ، آرامگاه اسکندر لودهی و گنبد شیشا و گنبد بارا می باشد. که در قرن پانزدهم میلادی توسط لودهی ساخته شده اند. و دلیل شهرتش به باغ لودهی هم به همین خاطر است. باغ لودی دهلی نو اکنون تحت حفاظت سازمان باستانشانی هند است.
باغ لودهی دهلی نو بین بازار خان و آرامگاه صفدرجونگز در خیابان لودهی واقع شده است. اکنون یک محل مناسب برای پیاده روی در صبح های مردم دهلی است. آرامگاه محمد شاه در این پارک به دستور علاءالدین اعلم شاه هند در سال ۱۴۴۴ میلادی برای ادای احترام به محمد شاه در این پارک ساخته شده است که اولین مجموعه آرامگاهی این پارک هم به حساب می آید. باغ لودی دهلی نو اهمیتش در حفظ آثار ماندگار معماری دوره مهمی از تاریخ هند است که جز این آثار اثری دیگر از آن در جای دیگری از هند باقی نمانده است. بنای مقبره محمد شاه همانند اکثر بناهای آرامگاهی هشت ضلعی ساخته شده که در فرم های بصری نماد خروج از دنیای مادی و زمینی و حرکت به سمت دنیای باقی و ابدی است . این بنا نخستین سازه معماری این پارک است که از خیابان لودهی هم دیده می شود.
بنای دیگر حایز اهمیت در باغ لودی دهلی نو آرامگاه اسکندر لودی است که به سال ۱۵۱۷ میلادی به دستور پسرش ابراهیم لودی که آخرین سلطان دهلی از سلسه لودهی بود ساخته شده است و بنا از نظر ساختاری شباهت زیادی با بنای آرامگاه محمد شاه دارد. ابراهیم لودهی توسط بابور شکست می خورد و از قدرت خلع می شود. و این بنای امپراتوری مغول ها در دهلی می شود. بنای مقبره اسکندر لودهی عموماً با گنبد شیشا اشتباه می شود. و برای جلوگیری از این اشتباه باید بدانید که مقبره اسکندر لودی در کنار درگاه صوفی مقدس بوعلی شاه قلندر واقع شده است. این بنای آرامگاهی بعدها توسط انگلیسی های استعمار گر بازسازی می شود که البته این بازسازی شامل مرمت کتیبه ذکر شکست ابراهیم لودی توسط بابر هم می شود. این عملیات بازسازی در سال ۱۸۶۶ میلادی انجام پذیرفته است.

© میزبانی وب و طراحی سایت : پدیده پیشتاز آینده